FAQ

Heb jij nog vragen over ons concept? Hieronder vind je de meest gestelde vragen door bloggers en opdrachtgevers. Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan gewoon even contact met ons op!

Contact

Voor Bloggers

Aan welke criteria moet mijn blog voldoen?

Bijna iedere blogger kan beginnen met een samenwerking met Blog Brains. Wij zullen je blog beoordelen met onze Brain Box. We kijken naar verschillende aspecten en parameters. Vanuit deze beoordeling word je ingedeeld in het level Newbie, Talent, Wizard, Genius of Elite. Iedere blogger kan zich aanmelden, beginnend of ervaren! In het proces daarna wordt bekeken hoe we kunnen samenwerken.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Je persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zullen nimmer aan derden verstrekt worden. We gebruiken je e-mailadres om je relevante, betaalde opdrachten te kunnen sturen en om onze maandelijkse nieuwsbrief naartoe te sturen. Mocht je deze nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, schrijf je je gemakkelijk uit onderaan iedere nieuwsbrief.

Aan welke criteria moet mijn blog voldoen?

Na inschrijving via de website ontvang je een e-mail met een link en wachtwoord naar een beveiligd questionnaire. Via dit formulier willen we graag wat meer informatie van je ontvangen, bijvoorbeeld over de categorie waarin je blogt en het bereik dat je hebt via je blog en social media. Wanneer we deze gegevens van je hebben ontvangen wordt jouw blog in één van onze blog levels ingedeeld. Je ontvangt jouw blog level samen met de tarieven in je mailbox. Vergeet ook niet je spambox te checken, want daar willen sommige mailtjes nog weleens in verdwalen.

Hoe vaak kan/moet ik een blog schrijven?

Laten we voorop stellen dat we je tot niks verplichten! Jij schrijft wanneer jij wilt! Wij zullen ervoor zorgen dat je regelmatig “pitches” ontvangt waaruit jij kunt kiezen. Spreken de onderwerpen je niet aan of heb je even geen tijd? Geen probleem, dan kies je toch gewoon de volgende opdracht!

Hoeveel verdien ik met een artikel?

Na je aanmelding zullen we je indelen in een level (Newbie, Talent, Wizard, Genius of Elite). Aan de hand van je level wordt bepaald hoeveel jij kunt verdienen met een post. Is je blog gegroeid sinds je lid bent geworden van Blog Brains? Dan kom je uiteraard in een hoger level terecht en ga je meer verdienen.

Wanneer word ik uitbetaald?

Nadat je het blogartikel hebt geplaatst kun je ons een factuur sturen of de betaling aanvragen via een kwitantie. Voldoet het artikel aan de eisen dan betalen we je binnen 14 dagen uit. De kwitantie leveren wij je aan.

Aan welke vereisten moet een artikel voldoen?

De blog die je plaatst moet aan een aantal aspecten voldoen:

  • Het artikel moet minimaal 350 woorden lang zijn;
  • Er dienen verwijzende links geplaatst te worden naar de opdrachtgever;
  • De blogpost moet minimaal 2 jaar op je blog blijven staan.
Hoeveel tijd heb ik om een artikel te schrijven?

Wij willen natuurlijk graag dat het artikel zo snel mogelijk geplaatst wordt nadat je de opdracht hebt aangenomen. Onze voorkeur gaat uit naar maximaal 14 dagen. Het voordeel voor jou is natuurlijk: hoe sneller je plaatst, hoe sneller je uitbetaald krijgt!

Voor opdrachtgevers

Hoe kan ik opdrachtgever worden bij Blog Brains?

Blog Brains werkt samen met zowel online marketing bureaus als eindklanten (webshops en websites). We zijn kritisch en selectief voordat we opdrachten aanbieden aan het blognetwerk. Schrijf je hier in en aan de hand van jouw informatie kunnen we snel bekijken of we een partnerschap aangaan.

Schrijven bloggers over elk product of dienst?

Op zich valt er over ieder product of dienst wel iets te schrijven! Helaas zijn er populaire en minder populaire onderwerpen. Hierdoor kan het zijn dat bij bepaalde onderwerpen een lagere respons is of dat Blog Brains ervoor kiest jouw opdracht niet te pitchen. Daarnaast zetten we nooit opdrachten uit gerelateerd aan drugs, seks of gokken.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Je persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zullen nooit aan derden verstrekt worden. We gebruiken je e-mailadres om onze maandelijkse nieuwsbrief naartoe te sturen. Mocht je deze niet meer willen ontvangen, schrijf je je gemakkelijk uit onderaan iedere nieuwsbrief.

Wat gebeurt er nadat ik mezelf heb aangemeld?

Na je aanmelding zul je een e-mail van ons ontvangen met een link en wachtwoord naar een beveiligd formulier. Via dit formulier willen we graag wat meer informatie van je ontvangen, bijvoorbeeld over de producten of diensten die je verkoopt en de categorie waarin je een blogger zoekt. Wanneer je bedrijf bij Blog Brains past zullen we persoonlijk contact met je opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kost een blogartikel?

De kosten van een blogartikel zijn afhankelijk van verschillende aspecten. De bloggers zijn ingedeeld in 5 levels. Aan elk level hangt een prijs. Naarmate het level hoger is neemt de kwaliteit, en daarmee de prijs, toe. Meld je aan als opdrachtgever om meer over de tarieven te leren.

Hoe verloopt de betalingsprocedure?

Als er bekend is met welke blogger(s) jouw bedrijf een match heeft, is het tarief ook bekend. Dit tarief zal dan aan je worden doorberekend. We factureren altijd 75% van de kosten vooraf, en de overige 25% na oplevering van de blogartikelen. Daarnaast is het ook mogelijk om een blogabonnement af te sluiten bij een langdurige samenwerking.

Hoeveel blogartikelen kan ik per keer kopen?

Wij proberen ons netwerk zo groot en gevarieerd mogelijk te houden. Hierdoor is het mogelijk om wekelijks meerdere blogartikelen te kopen.

Wat is de levertijd?

Wij proberen altijd zo snel mogelijk te leveren echter hebben we met veel individuele personen te maken. De geselecteerde bloggers krijgen maximaal 14 dagen de tijd om het artikel te schrijven en plaatsen. Succes en kwaliteit zijn het allerbelangrijkst en snelheid is hier ondergeschikt aan.

Kan ik uit diverse bloggers kiezen?

Nee, wij zullen aan de hand van de door jou ingevulde gegevens kijken met welke bloggers je de beste match hebt. Hierdoor optimaliseren we het effect van de geplaatste artikelen, zodat jij het meeste rendement haalt uit je investering!

Wanneer zie ik het blogartikel?

Direct als de post / het artikel opgeleverd is sturen we de link naar je door.

Het artikel is niet naar mijn zin!

Als het artikel niet naar je zin is zullen we i.s.m. de blogger trachten het artikel zo aan te passen totdat je tevreden bent.